Bjørkøya feriested

lofav      ie1

 

hytte

 

Bjørkøya ligger mellom Sandøya og Siktesøya og har faste fergeanløp hele året.

Herøya Arbeiderforening har siden 1950-tallet eid store deler av øya, og tilbyr både utleiehytter og sommerkafé som holder åpent i skoleferien. Hytter kan  leies på helge- og ukebasis gjennom året. Kontakt Herøya Arbeiderforening på www.heroyaarbeiderforening.no / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  (hele året) eller kontakt vaktmester på telefon 970 32 272 (juli og august). Følg oss gjerne på Facebook.

 

Bjørkøya Mat & Vinhus treffes på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på telefon 35523670 Følg de gjerne på Instagram @bjorkoya_mat_og_vinhus eller på FB Bjørkøya Mat & Vinhus

 

Store deler av øya er relativt flat med mange fine stier og sykkelveier, og det gode muligheter for å kunne ta seg rundt de sentrale delene av øya med rullestol.

Bjørkøya er Herøya Arbeiderforenings (HAF) feriested og ligger i Eidangerfjorden i Porsgrunn kommune. Øya på ca. 1500 mål består av for det meste skogområder. De fleste hyttene ligger mot vest der det er et åpnere område med plener og veier. Herøya Arbeiderforening har 15 utleiehytter

På vestsiden av øya er det mange idylliske strender. Det er gode muligheter for telting på øya, og det er offentlig toalett og drikkevann tilgjengelig  i det parklignende området som er opparbeidet nær kafé og fergeleie.  Det er godt med gjesteplasser til besøkende i egen båt.

Herøya Arbeiderforening har de siste årene brukt store ressurser på å ruste opp øya, og stier, turveier og skogområder er ryddet og gjort mer tilgjengelige. Øya har en spennende flora og et rikt dyreliv med både rev, hare, rådyr og elg. Om høsten er en sopp-tur til Bjørkøya å anbefale. Det er gode stangfiske-muligheter på øya, og sjøørreten trekker ofte inn til de grunne områdene langs land.

Øya har tidligere hatt fast bosetting, men verken hovedgården eller noen av de små brukene som har livnært seg av jordbruk og fiske har lenger fast bosetting, men er blitt idylliske feriehus.

Det er over 70 private hytter på Bjørkøya, uten at strandområdene oppleves utilgjengelige. Herøya Arbeiderforening selger gjennom selskapet Bjørkøya utvikling vestvendte og solrike hyttetomter med sjøutsikt på øya. www.bjuas.no  

Øya har tidligere hatt naturis-produksjon, og sentralt på øya finnes rester av demningen til den nordre isdammen, mens den søndre dammen er intakt og kalles «Vanliljedammen» Denne dammen som ligger tett inntil turveinettet er sommerstid et vakkert skue, og her hekker mange ulike fuglearter. Den søndre delen av Bjørkøya heter Risøya, og var tidligere atskilt fra Bjørkøya med et smalt sund som nå er grodd igjen. Det er mange fine bade- og fiskemuligheter på svabergene på den sydøstre delen av Risøya.
 
Øya har forbindelse både med bil og passasjerferge fra Brevik. HAF har 15 utleiehytter, småbåthavn, pramutleie og lekeplass for de minste. Alle kan leie hytter men medlemmer har fortrinnsrett på de fleste hyttene i høysesongen. HAF har også en liten campingplass som er forbeholdt medlemmer I fagforeningen. Se mer informasjon om fergene på deres nettsider.

Bjørkøya utvikles stadig og nye hytter oppføres av BUAS. Dette er hytter som selges på det åpne markedet. For mer info: www.bjuas.no

Elektronisk søknadskjema dkan fylles ut her.

Stikkord om HAF

• Over 900 aktive medlemmer

Totalt over 1700 medlemmer

• 8 klubber er tilsluttet

• Kont. satser 2023

• Utleieenheter 12 stk.

 

haf flagg 1